Oldtimerverzekering

 

De oldtimer verzekering van AABnet is speciaal ontwikkeld voor oldtimers: klassieke auto's die minimaal 40 jaar oud zijn. De meeste oldtimers zijn liefhebbersauto's, Uiteraard bent u zuinig op zo'n bijzonder bezit, waarvan de waarde vaak hoger ligt dan die in het economische verkeer. Daarom biedt AAB een speciale oldtimer verzekering op basis van de taxatiewaarde, met een uitgebreid dekkingspakket en diverse kilometrage-opties. U kunt gebruik maken van de oldtimer verzekering zodra uw voertuig officieel een oldtimer is.

Vraag hier een offerte aan!

 

Een oldtimer verzekering ontzorgd

Een oldtimer vraagt om een goede autoverzekering die onbezorgd rijden mogelijk maakt. Want van uw oldtimer wilt u vooral genieten. De oldtimer verzekering van AABnet ontzorgt, zelfs als u slechts WA verzekerd wilt zijn omdat u maar een paar dagen per jaar met uw oldtimer rijdt. Het feit dat u zorgeloos kunt genieten van uw oldtimer is misschien wel het grootste voordeel van onze oldtimer verzekering. Daarbij levert AABnet maatwerk. Elke oldtimer brengt specifieke gebruiken en wensen met zich mee. Wij gaan graag aan de slag met een verzekering voor úw oldtimer.

 

Verzekering voor de werkelijke waarde

Of het nu een klassieke Volkswagen Karmann Ghia betreft, een Citroën Klaverblaadje van voor de oorlog, een Cadillac Eldrorado, een Volvo Amazon of een Lancia Fulvia; de waarde die u hecht aan uw oldtimer zit niet alleen in het fysieke object. Misschien is uw oldtimer wel uw allergrootste liefde. U bent dan ook zuinig op uw oldtimer en wilt u deze verzekerd hebben voor de werkelijke waarde. AABnet begrijpt precies wat u bedoelt.

 

Een oldtimer verzekering met scherpe premie

Op de vraag wat een oldtimer verzekering kost, is geen standaard antwoord mogelijk, hoe graag we ook zouden willen. AABnet hanteert voor haar oldtimer verzekering altijd een scherpe premie op basis van de taxatiewaarde van uw oldtimer. Hoe compleet u uw oldtimer verzekerd wilt hebben, bepaalt u uiteraard zelf. Wij kunnen voor u een vaste premie hanteren. Ook bij schade krijgt u dan géén premieverhoging. Verder is het volgende belangrijk om te weten:

- U hebt keuze uit een maximaal kilometrage van 3.000, 5.000, 7.500 of 10.000 km op jaarbasis.

- U kunt kiezen uit verschillende eigen risico’s bij onze casco of beperkt casco dekking.

- Er is geen eerste auto vereist om gebruik te kunnen maken van de oldtimer verzekering.

We helpen u graag verder

 

Een oldtimer verzekering op maat

AABnet verzekert uw oldtimer altijd op maat. Er is namelijk geen standaard verzekering met een standaard premie omdat er geen standaard oldtimers bestaan. Daarom zijn we in de eerste plaats benieuwd naar uw verhaal. Hoe, waar en wanneer maakt u gebruik van uw oldtimer? Is de auto gerestaureerd of niet? Met antwoorden op die vragen kunnen we al een belangrijke eerste selectie maken. Van daaruit helpen we u verder met uw overige wensen en afwegingen als leidraad en komen we tot een passende oldtimer verzekering.

Er zijn diverse mogelijkheden om uw oldtimer te verzekeren. We maken een onderscheid tussen:

- WA (wettelijk verplicht)

- WA + Beperkt Casco

- WA + Volledig Casco (allrisk)

Welke verzekering u kiest, is afhankelijk van een aantal factoren. Factoren die wij graag met u bespreken. Gun uzelf en uw oldtimer deze zekerheid en duidelijkheid.

 

Contact met AABnet

 

Voordelen van een oldtimer verzekering van AABnet zijn onder andere:

- Directe afhandeling van uw schade door een autoschade-expert.

- In geval van schade kunt u gebruikmaken van vooraf uitgekozen vervoersmogelijkheden.

- Beveiligingseisen die zijn afgestemd op de fabriekskenmerken van uw oldtimer.

- Bij een ongeval heeft u de keuze om uw oldtimer terug te krijgen. Ook na schade in het buitenland en na een totaal verlies schade-uitkering.

- Uw oldtimer is verzekerd bij puzzelritten, clubevenementen en op shows. Conform de reglementen van de FEHAC en/of KNAF. Oók in het buitenland!

- Geldigheid taxatierapport minimaal 24 tot maximaal 36 maanden.

 

Vraag hier een offerte aan!

 

Veelgestelde vragen

 

Wanneer mag ik gebruik maken van een oldtimerverzekering?

Dat kan zodra uw voertuig officieel een oldtimer is. Volgens de Belastingdienst is de belangrijkste voorwaarde dat uw motorrijtuig minimaal 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen. Dan krijgt u automatisch vrijstelling voor uw oldtimer. Voor vrachtauto's en autobussen geldt deze vrijstelling alleen als u deze niet bedrijfsmatig gebruikt.

 

Als ik mijn oldtimer aanmeld, is deze dan meteen verzekerd?

Voordat we een voorlopige dekking kunnen afgeven, moeten we enkele gegevens nalopen. We proberen u binnen 24 uur na aanvraag een dekkingsbevestiging te sturen. U heeft in alle gevallen pas een voorlopige dekking nadat dit door AABnet is bevestigd per e-mail of telefoon.

 

Ik heb nu een voorlopige dekking nodig. Wat kan ik doen?

Wanneer u binnen een afzienbare tijd een voorlopig dekking nodig heeft, kunt u direct contact opnemen met ons; tijdens kantooruren kan dit via (026) 363 00 00.

 

 

Dit verzekeren wij ú:

- Meer dan 30 jaar ervaring

Wij weten wat we doen als we uw oldtimer verzekeren.

- Premies op maat

Uw verzekering wordt op maat samengesteld, afhankelijk van uw situatie. Een vast premie behoort tot de mogelijkheden.

- Betrokkenheid

U bent bij ons geen nummer, maar een vaste relatie. Wij kennen onze klanten bij naam en weten welke auto’s en motoren bij welke relatie horen.

-Een vaste contactpersoon

Wij koppelen u aan een medewerker die op de hoogte is van uw situatie en uw eventuele schade persoonlijk afwikkelt.

- Dag en nacht bereikbaarheid

Voor nieuwe verzekeringen, maar óók voor schade en andere problemen.

Meer Keuzes
Nieuwsbericht
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie