Woonhuisverzekering

De woonhuisverzekering dekt schade aan het woonhuis door onder andere brand, brandbluswerkzaamheden, blikseminslag en storm. De verzekering kan worden uitgebreid met een dekking voor glasschade, zonweringen en antennes. All-risk geeft daarboven dekking tegen overig onheil dat plotseling, onvoorzien en onverwacht van buiten komt en het huis kan beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan het parket dat wordt beschadigd als het schilderij van de muur valt. Nagenoeg alle gevaren zijn met All-risk gedekt.

De verzekerde som wordt doorgaans vastgesteld op basis van een herbouwwaardemeter. Door het invullen van deze waardemeter geeft de verzekeringsmaatschappij een garantie tegen onderverzekering. Hierdoor voorkomt u dat u onderverzekerd bent.

Bent u eigenaar van een monumentaal pand of een woonhuis met een hoge waarde, dan zal de verzekerde som vastgesteld worden aan de hand van een taxatie. Ook met een taxatierapport voorkomt u dat u onderverzekerd bent.

Een woonhuisverzekering wordt vaak in een pakket afgesloten samen met een aansprakelijkheidsverzekering en overige woonverzekeringen. Door meerdere verzekeringen in een pakket te combineren, geven maatschappijen vaak extra korting.

Heeft u interesse in een woonhuisverzekering? Vraag hier vrijblijvende een offerte aan