Nederlanders gaan steeds meer verbouwen.

Nederlanders gaan steeds meer verbouwen. In plaats van verhuizen wordt er steeds vaker ervoor gekozen om de huidige woning op te knappen. Zeker in de huidige tijd kiezen steeds meer mensen ervoor om de handen uit de mouwen te steken en zelf beginnen met klussen. Hierdoor liggen er wel veel ongelukken op de loer. En bent u dan wel goed verzekerd als er iets misgaat?

Waarschijnlijk heeft u een koophuis als u ervoor kiest om te gaan verbouwen. Dit betekent dan dus ook dat u een woonhuisverzekering heeft, tenzij dit is geregeld door de VvE (Vereniging van Eigenaren). De meeste risico’s zijn wel verzekerd met een woonhuisverzekering, maar als u zelf gaat verbouwen dan is het risico op schade een stuk groter dan normaal. Hiermee heeft de verzekeraar geen rekening gehouden bij het bepalen van de premie. Dit betekent dan dus ook dat u tijdens een verbouwing niet uitgebreid verzekerd bent, maar nog wel verzekerd tegen bijvoorbeeld: brand, blikseminslag, ontploffing, storm en luchtvaartuigen.

Mocht u dus schade maken aan uw huis tijdens de verbouwing dan bent u hier niet voor verzekerd. Maar mocht er nou iets aan uw huis tijdens de verbouwing worden beschadigd wat helemaal niets met de verbouwing te maken heeft, dan bent u hiervoor wel verzekerd.

Het is van belang om voordat de verbouwing daadwerkelijk gaat beginnen de risico’s te inventariseren en wel omdat u hier vaak niet vanzelf voor verzekerd bent. Als u er toch voor kiest om zelf de handen uit de mouwen te steken, is het verstandig om een CAR-verzekering afsluiten. CAR staat voor Construction Allrisk. Met deze verzekering bent u gedekt voor de meeste schades die niet onder de opstalverzekering vallen.

Mocht het zo zijn dat het een grote verbouwing is geweest, dan is het aan te bevelen om na de verbouwing contact met ons op te nemen. Want om goed verzekerd te blijven moet er dan waarschijnlijk een herbouwwaardemeter worden ingevuld, mogelijk zelfs getaxeerd worden. Is de herbouwwaarde van uw huis gestegen en moet u uw  huis voor een hoger bedrag verzekeren. Dit kan leiden tot een premieverhoging. Wees alsjeblief attent op veranderingen en waarschuw ons op tijd. Beter een keer te veel overlegd dan een keer te weinig.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 06-05-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.